Vragen over de boeken

Boek maken

Hoe lang mag ik er over doen om mijn boek te maken?
Zolang als je zelft wilt! Je kunt het boek in één avond maken, maar je kan ook steeds een paar foto's toevoegen. Als het boek klaar is, controleren we alle foto's en gaan wij het voor je drukken.
Kan ik mijn eigen teksten plaatsen in het boek?
Ja, dat kan! Alleen de titel van het boek en van de hoofdstukken zijn vast. Alle paginagrote quotes, persoonlijke teksten en onderschriften bij de foto's kan je aanpassen of weglaten. Zo maak je het boek echt van jou.
Moet ik zelf fotocollages maken in het boek?
De fotocollages zijn vast zodat er altijd een mooie rustige balans in het boek is. We wisselen steeds af met staande, liggende en vierkante foto's zodat je je foto's goed kunt plaatsen. Ook zijn de fotocollages afgestemd op het thema van de pagina. Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van je baby laat je bijvoorbeeld zien met een paginagrote foto en persoonlijke quote.
Kan ik tussentijds wisselen van design?
Jazeker! Het maakt niet uit welk design je hebt gekocht. Tijdens het maken van je boek kun je gewoon nog wisselen van design. Alle foto's en teksten blijven gewoon op hun plek staan. Dat is wel zo makkelijk.
Kan ik extra pagina's toevoegen?
Jazeker! Het newbornboek kan je gratis uitbreiden met 24 pagina's. Het babyboek en het dreumesboek zijn uit te breiden met ieder 40 pagina's. Zo maak je het boek zo dik als je zelf wilt!

Kenmerken boek

Hoeveel pagina's heeft elk boek?
De boeken zijn zo ontworpen dat alle hoogtepunten van je baby er in passen. Heb je veel foto's, dan kan je de boeken gratis uitbreiden met meer pagina's. Zo heb je extra veel ruimte voor je foto's.

Het newborn boek over je zwangerschap en je baby's eerste weekjes is 68-92 pagina's dik en heeft ruimte voor 64-97 foto's.

Het babyboek over de hoogtepunten uit het hele eerste jaar is 64-104 pagina's dik en heeft ruimte voor 93-161 foto's.

Het dreumesboek over het tweede jaar van je kind is 64-104 pagina's dik en heeft ruimte voor 73-153 foto's.
Hoe groot is een boek?
Het boek is ongeveer zo groot als een A4, 21 cm breed en 25 cm hoog. Het formaat is speciaal gekozen omdat het lekker in de hand ligt en jouw foto's zo het mooist getoond worden.
Welk papier wordt gebruikt?
Het speciale dikke papier met structuur en matte print geeft het boek een luxe uitstraling.

De verschillende boeken

Wat is het verschil tussen het newborn boek en het babyboek?
We hebben ervoor gekozen om voor elke fase een ander boek te ontwerpen, zodat je een mooi beeld krijgt van elke periode.

In het newbornboek is er ruimte voor je zwangerschap, de echo's, het geboortekaartje, de geboorte en veel eerste keertjes (zoals eerste keer thuis slapen, in bad, eropuit). Zo laat je de periode van je zwangerschap en eerste 4-6 weekjes mooi zien.

Het babyboek start met de geboorte en laat daarna de hoogtepunten per maand zien. Er is ruimte voor de ontwikkeling, vakantie en uitjes en sluit af met de eerste verjaardag.
Wat staat er in het dreumesboek?
Het dreumesboek gaat over het tweede jaar van je kind. Dit boek start altijd met de geboortemaand en laat per kalendermaand zien wat je dreumes allemaal heeft beleefd. Ook is er ruimte voor de ontwikkeling, leuke speelmomenten, de vakantie en natuurlijk de tweede verjaardag.
Komen er nog meer boeken?
Ja, is het korte antwoord! Je kan nu kiezen uit het newborn, baby of dreumesboek maar een peuter en kleuterboek komen eraan! In 2020 brengen we het peuterboek uit. Dus wil je al je boeken maken met mooi design dan ben je bij Kroost op het juiste adres.