Veelgestelde vragen

Fotoboeken

Hoe lang mag ik er over doen om mijn boek te maken?

Zolang als je zelft wilt! Je kunt het boek in één avond maken, maar je kan ook steeds een paar foto's toevoegen. Als het boek klaar is, controleren we alle foto's en gaan wij het voor je drukken.

Kan ik mijn eigen teksten plaatsen in het boek?

Ja, dat kan! Alleen de titel van het boek en van de hoofdstukken zijn vast. Alle paginagrote quotes, persoonlijke teksten en onderschriften bij de foto's kan je aanpassen of weglaten. Zo maak je het boek echt van jou.

Moet ik zelf fotocollages maken in het boek?

De fotocollages zijn vast zodat er altijd een mooie rustige balans in het boek is. We wisselen steeds af met staande, liggende en vierkante foto's zodat je je foto's goed kunt plaatsen. Ook zijn de fotocollages afgestemd op het thema van de pagina. Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van je baby laat je bijvoorbeeld zien met een paginagrote foto en persoonlijke quote.

Kan ik tussentijds wisselen van design?

Jazeker! Het maakt niet uit welk design je hebt gekocht. Tijdens het maken van je boek kun je gewoon nog wisselen van design. Alle foto's en teksten blijven gewoon op hun plek staan. Dat is wel zo makkelijk.

Kan ik extra pagina's toevoegen?

Jazeker! Het newbornboek kan je gratis uitbreiden met 24 pagina's. Het babyboek en het dreumesboek zijn uit te breiden met ieder 40 pagina's. Zo maak je het boek zo dik als je zelf wilt!

Komen er nog meer boeken?

Ja, is het korte antwoord! Je kan nu kiezen uit het newborn, baby of dreumesboek maar een peuter en kleuterboek komen eraan! In 2020 brengen we het peuterboek uit. Dus wil je al je boeken maken met mooi design dan ben je bij Kroost op het juiste adres.

Inloggen en verzilveren

Hoe kan ik mijn persoonlijke code verzilveren?

1. Pak je laptop
2. Ga naar kroost.nl en klik op verzilveren
3. Verzilver jouw fotoboek met je persoonlijke code uit de e-mail die je hebt ontvangen. Tip: kopieer en plak de code. Zo weet je zeker dat je hem precies overneemt.
4. Het boek wordt voor je geopend en je kunt lekker aan de slag!

Hoe kan ik meerdere codes verzilveren?

1. Pak je laptop
2. Ga naar kroost.nl en klik op verzilveren
3. Verzilver jouw fotoboek met je persoonlijke code uit de e-mail die je hebt ontvangen Tip: kopieer en plak de code. Zo weet je zeker dat je hem precies overneemt.
4. Het boek of wordt voor je geopend
5. Log uit en verzilver je persoonlijke code van het tweede product
6. Geef aan dat je al een account hebt en het tweede product wordt erbij geplaatst.
7. Beide producten staan nu voor je klaar. Veel plezier met het maken!

Hoe kan ik inloggen?

Een fotoboek maak je op je laptop. Met je opgegeven e-mailadres en wachtwoord log je eenvoudig in op boekmaker.kroost.nl.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. En nu?

Wachtwoord vergeten? Geen probleem, kan gebeuren! Klik op de knop 'vergeten' in het venster waar je je wachtwoord opgeeft en je krijgt een e-mail waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt kiezen.

Met welke computer en browser maak ik een boek?

Een fotoboek maak je op je laptop. Je gebruikt een recente webbrowser zoals Google Chrome, Apple Safari en Microsoft Edge en kunt direct aan de slag. Internet Explorer kan je niet gebruiken omdat deze browser al wat jaren oud is en we de nieuwste webtechiek gebruiken. Heb je geen Google Chrome? Download deze browser hier.

Bestellen

Hoe bestel ik een boek?

Je bestelt een boek eenvoudig online in onze webshop. Na de betaling ontvang je een e-mail met de persoonlijke code zodat je direct aan de slag kan.

Kan ik een boek cadeau geven?

Als je een boek bestelt dan ontvang je een persoonlijke code per mail. Deze code kan je op een kaartje schrijven of wij kunnen deze op een online voucher (pdf) zetten zodat je deze kan printen en kan geven. Wil je via de chat laten weten als je dit graag wilt? Dan maken we er iets moois van!

Waarom moet ik vooraf betalen?

We hebben ervoor gekozen om vooraf te betalen zodat de boeken ook echt afgemaakt worden. We zijn met Kroost gestart omdat veel moeders starten met een boek, maar het niet afmaken. We willen graag dat de kinderen van nu kunnen terugkijken op hun eerste jaren. Het is dus een hulpmiddeltje... en je kunt het gerust proberen met de 30 dagen bedenktijd.

Kan ik meerdere exemplaren van mijn boek bestellen?

Jazeker! Je ontvangt 20% korting op een extra exemplaar voor bijvoorbeeld opa & oma. Neem even contact met ons op via de chat en we helpen je graag verder.

Hebben jullie kortingsacties?

Bij een bestelling van twee of meer boeken krijg je korting op elk boek. Je ziet de korting terug bij de voordeelsets of als je twee of meer boeken in je winkelmand doet.

Bezorging

Is de bezorging gratis?

Ja! We sturen je boek gratis op naar Nederland en België.

Hoe snel ontvang ik mijn boek?

In Nederland ontvang je binnen 7 werkdagen je boek op het opgegeven adres. Verzending naar andere landen duurt meestal enkele dagen langer. Rond de feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw, kan het ook een aantal dagen langer duren.

Ik wil mijn boek ontvangen voor Sinterklaas of Kerst.

Je ontvangt je boek binnen 10 werkdagen thuis. Rond de feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw, kan het een aantal dagen langer duren. Wil je je je boek voor de feestdagen ontvangen, maak het boek dan twee weken van tevoren af. Zo weet je zeker dat je het op tijd thuis ontvangt!

Hoe ontvang ik mijn boek?

Je ontvangt het boek in de brievenbus. Uiteraard verpakt in een stevige wikkel zodat alles mooi blijft. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

30 dagen proberen

Hoe werkt de 30 dagen bedenktijd?

Heel eenvoudig: stuur ons een bericht via de chat op de site. We storten daarna direct het aankoopbedrag terug. Afhankelijk van je bank of creditcardmaatschappij kan het even duren voor het geld op je rekening staat.

Kan ik een boek ruilen?

Ben je online je boek aan het maken maar wil je toch ruilen dan kan dat! Heb je bijvoorbeeld een newbornboek besteld, maar wil je liever een babyboek maken stuur dan een berichtje via de chat.

Kan ik een boek retour sturen?

Als je het boek beschadigd ontvangt of als het boek een productiefout heeft dan verzorgen wij altijd een nieuw exemplaar voor je. Neem hiervoor contact met ons via de chat.

Privacy

Hoe gaat Kroost om met mijn gegevens, foto's en teksten?

Kroost gaat zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens, foto's en teksten. We streven er naar zo min mogelijk gegevens van je op te slaan. Alleen de foto's die in het boek staan, slaan we op voor het drukken van je boek. Kroost deelt zeker geen gegevens voor marketing doelen met derden.

Wat is jullie privacy policy?

De privacy policy van Kroost vind je bij de voorwaarden.

Veilig betalen
Betaal veilig met iDeal, Bancontact of een creditcard. Wij slaan je betaalgegevens niet op. Wel zo veilig.
30 dagen proberen
Maak gewoon een boek. Bevalt het niet, dan krijg je het aankoopbedrag terug. Zonder vragen.
Gratis verzending
Je boek wordt gratis thuis bezorgd. Bij Kroost is alles inbegrepen. Geen verrassingen.